Äntligen fredag igen då!

Åh, äntligen har helgen kommit och veckan har både varit händelsefull Såklart massor av lektioner och intressanta diskutioner, sång, eos och dessutom så invigdes första box passet i söndags. Nåja det var förra veckan men ändå! Tänkte ladda upp två spel med ljus och mörker bilder här på bloggen. Har ingen inspiration alls, så vi får se.. Ska nog ta fler bilder också!




Sovmorgon, tralala

Åh jag är så utsövd, och jag är dessutom ny dushad! Det är skönt och jag hoppas håret hinner torka innan jag går på äventyr till bussen.. Annars blir det is droppar och jag har ingen rasrisks skylt att hänga runt halsen.. Så det är ju omöjligt :)

Idag hade jag inget foto, jag ska fota min katt någon dag istället. Slutligen så är det en ensemble dag och inte minst en EOS dag! Kan det bli bättre?

Godmorgon igen då!

Godmorgon, framför allt till bloggen som jag glömde bort igår! Jag måste även kolla till mina fina fiskar på fishville som jag ignorerat å tok för länge, förlåt!
Till frukost hittills har jag i alla fall fått i mig digestive kex, banan och båbärssoppa! Inte så illa för att vara jag. Idag är en sån där planlös dag med sponta ta det lungt tillfällen och mysiga sockor. En dag då man inte gör någonting och suktar efter godsaker men nöjer sig med blåbärssoppa..
Igår målade jag, det blev en tjej i akvarell. Om jag orkar och har lust kan ni få se henne :)

Godmorgon, lördag

Idag är dagen då jag inte gör någonting alls. Jag ser på Robinson Karibien med mamma och är allmänt lycklig!
Just nu ser jag på everwood och sart ska jag ta mig i kragen och göra en fantastisk falukorvs macka :) Eller en extraordinär rostad macka med jordgubbsmarmelad.. Valet är svårt!
Kajsa hade köpt nå block och pennor och sånt på bokia, nu blev jag lite avis, kan jag säga!Roligt att måla, men framför allt vill jag lära mig! Jag får öva!

Fredag är härlighetens dag!

Idag har varit en jobbig och händelserik dag, en jobbig men produktiv dag! Dagen började med att jag lämnade in franska uppsatsen och senare pratade med Anna om Eiffeltornet. Det gick inte så bra enligt mig men hon sa i alla fall att jag pratade med både flyt och lätthet. Att jag hade ett rikt ordföråd och använde ett varierat språk.. Jag uttalade till och med bra.. Hade dock missuppfattat célebré med célèbre.. haha, men kul att hon sa att det var bra i alla fall!

Nu ska jag och mamma laga entrecôte med klyftpotatis och vitlökssmör, senare chips och vitlöksdipp, ostbågar, godis och sist men inte minst wienerbröd! Jag måste säga att det känns bra! Kajsa är hos Joel och Pappa ska bort och meka så det blir en Karin och Mamma kväll! Har i alla fall lyckats skriva KuHi prov och engelska prov! En snygg improvisation om rembrant som troligtvis misslyckades :)


Nu ska jag njuta!

Energikick à la fruktsoppa!

Just nu dricker jag fruktsoppa medan håret droppar av sig lite vatten eftersom jag duscat! Tro inte att det regnar i alla fall! Idag blir nog skolan trevlig, full av koncentration men också skratt! Missar Idrotten tråkigt nog eftersom jag och Sandra sköter ljud. Nu kom Kajsa från dushen,så jag ska nog gå och klä på mig..




Justja, Vakna! med The voice har börjat igen :)

Dagen som varit

Gör en liten lista som får representera dagen..

Dagens vill ha:
Mango
Dagens klädsel: Jeans, svart tröja, kofta, sjal
Dagens frisyr: uppsatt
Dagens händelse: Vår fina fotoutställning
Dagens låt: The View
Dagens planer: Rida
Dagens saknad: Förnågra lektioner med Kim
Dagens dummaste: Ingen.
Dagens sjuka: Tummen
Dagens drog: Gladhet
Dagens roligaste: Att sköta ljud!
Dagens favorit: Min drickyoghurt
Dagens humör: Sprallig
Dagens ord: Snitsigt!


Nu ska jag snart byta om och sen åka till Hamre och rida, :) Det blir jätteroligt!
Bilden som jag hade med på utställningen får va med också!

En annan del av köping

Nu ska jag se på det mytomspunna programmet En annan del av köping med mamma och pappa. Mysigt kan man ju säga, att sitta och skratta åt tobbes upptåg! Efter det blir det Johan Falk, synd att det slutar så sent!
Så ser min Tv kväll ut!

Godmorgon med ett glas blåbärssoppa i handen

Jag är pigg och glad trots faktumet att det är söndag och jag ska till skolan. Eftersom jag och Sandra och jag sköter ljudet så måste vi vara med när de repar! Blir roligt, annars hade jag ju inte ställt upörövrigt har både Elina och Matilda fyllt 18 år, så grattis till dem.
Igår började jag måla i inkscape, det var riktigt roligt och man kan göra massor av häftiga bilder, det är vad jag tror i alla fall. Nu skajag gå men ni får ha det bra!


So you think you can dance

Sitter och småkikar på det just nu, det är roligt och de är ju så sjukt duktiga! Idag har jag inga planer framför mig, inga kryss utsatta på min karta. Inga måsten, inte än så länge i alla fall. Jag kikar runt och funderar på vad jag vill bli när jag blir stor. Det är roligt att fantisera och tänka på framtiden även om jag inte för något skulle vilja byta ut den mot nuet.

Så jag ska fortsätta med det och om jag har turen med mig blir det soligt ute och då åker kameran fram! Måste ju ta lite vinterbilder..

Godmorgon, försöka skolan

Åh, en fin, mörk och alldeles underbar dag idag? Jag tror nog det, bara man tittar lite extra och tar på sig varma kläder. För om man fryser då är allt fult och tråkigt!
Idag ska jag i alla fall gå till skolan, jag ska försöka och med vilja och eventuell magisk tankekraft ta på mig skona och gå. Jag ska gå till bussen och på vägen dit ska jag känna mig pigg och glad. Jag har orkat ta på mig snygga kläder, väldigt bekväma också för den delen. Jag har piggat upp mitt glåmiga ansikte med lite smink och håret är uppsatt! Jag har alla möjligheter att ha en bra dag idag. Det enda som kan hindra mig är bihålsinflamationen men den motverkar jag för fullt. Jag försöker blåsa bort den av hela mitt hjärta och med min enorma lungkapasitet som stundtals visar sig. typ aldrig faktiskt!

Idag är jag positiv och glad, :)

Ellen

Sitter och kikar på Ellen Degeneres show, jag gillar henne och hennes humor! Det är underhållande, minst sagt. Just nu tjatar pappa om att jag borde gå ut med hundarna, kan han inte fatta att jag är sjuk? Annars skulle jag inte vara hemma och missa viktiga saker i skolan. Naturläkemedlet fungerar i alla fall och trycket i huvudet släpper stundtals. Det är härligt när det gör det! Jag nördar Bouncingball mest hela tiden!
Ellen DeGeneres, :)

Godmorgon världen!

Jag har precis vaknat och nu ska jag snart ta näs spray, man ska tydligen ta cortison grejset på morgonen. Idag ska jag gräva ner mig bland täcke och kuddar och hoppas på att känslan i kroppen vänder. Att jag får tillbaka orken och styrkan.


Idag missar jag ensemblen, tråkigt. Jag vill verkligen spela och sjunga men fick inte gå till skolan. Känner att jag inte skulle orkat det heller!



Känslor, tankar och sånt

Jag är trött och sjuk och planerar att skriva ännu ett pessimistiskt inlägg om ingenting. Fick inte åka på kören idag vilket troligtvis var lika bra för jag hade inte orkat egentligen.

Varför ska det vara så svårt att begränsa vad man orkar och klarar av? Jag vill sjunga i kör, rida, gå på box, få MVG, vara duktig hemma, ut och gå, träffa kompisar, vara med i styrelser och ha ansvar! men orkar jag det? nja, av någon anledning så får de som vill, kan och är duktiga mer ansvar och högre krav. För att man gör saker och anstränger sig betyder det inte att man orkar det hur länge som helst! Det gör inte jag i alla fall.. Och tydligen inte Kim heller. Det är såklart lättast att ge personer som är duktiga och anstränger sig mer ansvar, men blir det bra i slutändan? vet inte hur länge jag pallar detta.. Förutom allt man ska göra ska man vara trevlig, positiv, glad och koncentrera sig. Man ska inte få sammanbrott och gråta även om man vill för det inte passar sig bland massa folk, eller för att man inte vill ha medlidande. På grund av det släpper alla spärrar när man kommer hem, man blir arg, man gråter hysteriskt , känslor spelar spratt och sen måste man samla sig och fortsätta den eviga karusellen. plugg, sysslor, aktiviteter, sova , skola och så vidare.


Mitt i allt ska man hinna äta bra, man ska ha lust att äta och aptiten för det. Det är inte heller kul att höra det eviga tjatet om att man äter för lite, att man är för smal.. Att kajsa är fin , att man borde ha en kropp som henne. Jag orkar inte ta den diskutionen för jag har inget att säga, jag äter tills jag blir mätt räcker inte det? Måste man då höra klagomål om saker man hört 1000 gånger förut?


Nu har jag åtminstone fått utlopp för mina känslor,  hoppas allt kommer kännas bättre snart!

stress

Just nu känns det som livet är upp och ner. Skolan är stressig, jag är ett nervvrak och jag har för många bollar i luften samtidigt! Idag ska jag ha gemu prov, och naturkunskaps prov.
Igår hade vi möte och jag kom hem efter 9. När jag kom innanför dörren brast jag i gråt och fick typ ett sammanbrott.. jäkla pissdag, ont i magen, benen, huvudet, hälsenan, det var kallt och stressad inför prov. Har tydligen bihåle inflammation så jag ska börja ta kortison, då man inte får pencilin nu för tiden. Bara i yttersta nödfall! Kan inte jag räknas som ett sådant? Jag har inte tid med det här!
I skolan ska jag i alla fall ha sånglektion, önska mig lycka till!

Skoldags snart

Sitter här i morgonrocken med halvblött hår, jag har precis skrivit ut dagordningen och känner mig allmänt lyckad idag. Dock glömde jag fråga om stereon igår. Jag ringde och fick inget svar sen skulle mamma ringa sen igen och jag var på ridning då och då  glömde jag säga till henne att fråga om det... avancerat.. Kim och jag får gå förbi där senare och höra om inte annat, allt löser sig jämt!

Nu ska jag klä på mig och äta frukost. Har jag tur kommer jag se någo så när normal ut i slutändan!

Första skoldagen

Dagen har passerat som vanligt förutom ett bankmöte som gick bra! Toppen bra, eller hur?
Nu ska jag snart äta fiskbullar, potatis och efter det ska jag äta nybakt bröd som Kajsa har bakat, mums!
Men först tänkte jag säga att jag inte ser fram emot matten, den är jobbig, tråkig och innehåller massa konstiga bokstäver. Franska är lagomt kul, jag gillare men det är ganska drygt att se på en film om Eiffeltornet som jag såg med Lars Mèlen som jag vet att vi ska se 1 gång till.. Tredje gången gillt eller?? :P
Hoppas det blir teori på klubben vill inte ut och rida i kylan..

Godmorgon

Idag var morgonen seg, nästan oändlig på något sett. Jag har vaknat, somnat om och drömt mysiga drömmar om allt mellan himmel och jord. Idag ska jag njuta av min sista lediga dag innan skolan börjar. Tänkte fortsätta med fotoredigering och meningslösa spel på facebook..
Troligtvis blir dagen som vanligt alltså.. Min mamma vill att jag ska köpa nya skor som är varma tills skolan börjar. Vi får se hur det blir! Nu ska jag i alla fall äta frukost och ta det lite lungt, Nu är julen ute.


Redigerat igen..

Jag kan inte låta bli, det var roligt, men nu ska jag snart sova. Natti ♥

Redigerat


Efter att jag tröttnat på att fixa designen som inte blir bra så började jag lära mig hur man ska ta bort finnar och fixa huden, här är resultatet, otroligt roande

Mina inköp, snart vid dörren


Lite morgonredigering


Har redigerat en bild på mig, Kajsa var fotografen ♥

Mina åsikter

Jag har klarat mig utan att fika, chips, läsk, kaffe och godis hittills. Hade sockersug och då åt jag lite russin. Känner att det var smart av mig att bestämma mig för detta.. hoppas jag kan hålla det också!
Blir så trött på folk, så fort någon inte vill ha eller äta godis, eller ha läsk så får de oftast komentaren:
- Vadå vill du gå ner i vikt? med en negativ klang. Man ska igentligen inte behöva förklara sig. Alla vet ju att det inte är bra att äta sånt och dricka läsk till exempel. Så länge man gör det av rätt anledning så är det okej. Det är helt okej att vilja gå ner i vikt och bli smalare så länge det inte påverkar hälsan på ett negativt sett. Nu för tiden får man inte heller klaga på något. Man får inte tycka att ens mage kunde vara plattare, ens armar mer vältränade och så vidare. Är man missnöjd och kan förändra det så visst! Klart man ska försöka med det. Och på köpet mår man bättre, får friskare hud och orkar mer!

Nu vet alla vad jag tycker om det!




Kims och mina fina lussekatter och sniglar..! ♥

Godmorgon

Igår kväll satt jag och beställde lite träningskläder från HM, det känns toppen. Jag har också beställt lite nya hudvårdsprodukter från Yves rocher. Det känns inspirerande nu när man ska återgå till vardagen och gå på box, jag har också satt upp som personligt mål att äta nyttigare. Så nu har jag köpt lite "ta hand om sig" saker.
Nu ska jag äta frukost sen ska jag gå ut med vovvarna i kylan, härligt!

Dagen som varit

Ännu ett program av Biggest Loser har jag sett idag. Jag blir motiverad att börja min avsockringsperiod. Så efter ikväll ska jag vara nyttig. Jag ska inte dricka läsk, kolsyrat vatten är mycket bättre och godare. En frukt istället för en kaka..
Har i alla fall haft nästan ett möte med banken, måste dit på måndag. Är en aning nervös, vet inte hur man betersig på möte med banken.
Nu är början på mitt vanliga liv igen men kanske lite nyttigare. Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe och kika på Yves Rocher med Kajsa och mamma. Efter det ska jag se på Glee som jag börjat nörda.. INTE BRA! :)

Belladag, idag!

Nu sitter jag och Bella på kökssoffan och hör hur våra och Elinas hundar skäller till varandra, i ett försök att bli vänner. Men det verkar som om det inte går så bra...  Idag har jag planerat att vi ska spela sällskapsspel, se på film och ha väldigt trevligt! ♥
I somras när jag och Bella träffades, jag kommer ihåg hur kul det var!
Se hur glada vi var :)



En trött morgonrockig morgon

Det var väldigt trevligt igår som jag trodde det skulle vara. Vi fotade och klädde ut oss. En helt vanlig Kajsa blev till en pinuppa, En helt vanlig Kim blev till en Geisha och lilla jag blev till en hippie, 80-tals brud. Efter det blev det en fotosession som man så fint ska kalla det, och bilderna blev bra!
Senare idag när jag kikat och redigerat lite så kan jag lägga upp några bilder på bloggen, det blir nog bra! Nu ska jag äta frukost och om jag inte minns fel så ska någon annan utav oss sätta sig och blogga...





Här får ni ett smakprov, oredigerat dock men!

Baka, baka liten sockerkaka

Nåja, haka inte upp er på rubriken.. jag vet faktiskt att det ska vara liten kaka men det har ingen betydelse, sockerkaka var roligare och passade in då jag bakar en sockerkaka. Den blev förövrigt precis klar samtidigt som Kim är hemma hos sig och ligger i badet. Låter inte helt fel det inte!
Idag ska jag kanske träffa Kim, beror på om skjuts finns och så vidare, men jag lever på hoppet! Imorgon ska jag träffa Bälla vet inte blir mot kvällningen eller inte, kan hända. Vi skulle ha typ filmkväll eller något liknande. Om någon vill veta så lyssnar jag på låtar från ensemblen och minns från förra terminen, allt roligt och allt jobbigt!

Recept:

3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
175 grader i varmluftsugn, bild kommer senare :)

Oplanerade ändringar

Godmorgon!
Först tänkte jag skriva ett helt vanligt morgoninlägg där man berättar vad man planerar att göra under dagen och så. Sen insåg jag att mitt hår var flottigt och att 7 heaven börjar nu på kanal 5. På grund av det blir inlägget kort och ganska ointressant, men så får det bli. Har man inge intressant att skriva så har man inte det, eller hur?
Jag uppdaterar senare, håll utkik!

Spretiga tankar

Inatt eller ja, snarare i morse så började jag fundera. Att sjunga det är något som jag älskar att göra, något som jag tycker är fruktansvärt roligt. Samtidigt är det de svåraste jag vet. Hur kan något som jag gör hela dagarna, som jag tycker om så mycket vara så svårt? Det blir inte lättare heller ju bättre man blir desto högre krav och svårare låtar får man sjunga. Snart kan man tycka att det borde släppa lite..
Just nu sitter jag och dricker en varm kopp kaffe, jag vet man brukar inte dricka det kallt men.. :P
Undra om icecoffé skulle sälja lika bra som icetea.. Troligtvis inte! Nu ska jag i alla fall sluta grubbla och försöka få tag i Kim, inte för att det går men eftersom hon inte svarar när man ringer. Jag ska höra med Bella om hon kan eftersom vi skulle träffas någon dag, egentligen på onsdag men.. Efter det ska jag mysa i mitt nystädade rum som ser fantastiskt ut och kika igenom nya HM katalogen igen..

Kylan stör mig inte längre, det finns ju täckbyxor som man kan krypa ner i och leka eskimå med en mysig, pälsig mössa!

Fin, kall och solig dag

Dagen började som så att jag vaknade halv sju och var vaken en timme, efter det somnade jag om och vaknade halv 11. Det är inte så vanligt av mig att sova så länge. Hur som helst, idag ska jag gå med hundarna, hämta ved och mysa. Jag är väldigt sugen på att baka en mjuk pepparkaka igen så om jag får tid över blir det att baka en. jag har i alla fall fått i mig frukost och ska redan börja på efterätten som får bli kärleksmums, det är supergott!
Jag ska nog fixa det sista med fotoalbumet idag, har några kort kvar att sätta in och dekorera mera. Sen får jag vänta tills nya kort framkallas som är redo att klistras in! Lägger nog upp lite bilder på några sidor av albumet när jag har tid!

Det var så längesedan nu men jag kommer ihåg att det var kul, jag minns hur vi glömde
tiden och hur jag fick springa tillbaka och möta min mamma som var irriterad med all rätt.
Vi skrattade, fotade och lekte.. Vi får göra det igen så fort temperaturen och vädret tillåter!

winner winner chicken dinner

Har precis lurat min mamma igen. Det var faktiskt inte meningen men det bara blev så. Hon frågade mig hur abborre stavades och vid det laget så trodde jag att det stavades aborre vilket var helt fel. Så jag sa som jag trodde och efter hon hade skrivit med en permanent penna så  kikade jag på google... Jag hade FEL!!

Hur kunde det bli så fel, nu kommer jag störa mig på det länge. Nu ska jag i alla fall skära upp en ananas som jag förövrigt är allergisk mot och fundera över filmen jag nyss såg som heter 21, alla ni som sett den förstår nog vad jag menar med, winner winner chicken dinner!

Livet leker ♣

Mysig dag

Min rygg är söndersutten eftersom jag suttit och pysslat hela dagen på min fina randiga väldigt kökiga kökssoffa.
Min mamma sa nyss när jag frågade om man kunde skriva söndersutten att jag istället skulle skriva:
-Min rygg är krum av smärta och jag ser ut som en urskiten ärta..
Min mamma är nog född till poet/bloggare/ståuppkomiker, haha..
Det går i alla fall framåt med fotoalbumet, det tar form sakta men säkert medan jag klistrar in fina fjärilar jag hittat i tidningar och skriver små personliga kommentarer om allt mellan himmel och jord. Nu ska jag duka och snart sätta tänderna i en krispig och ostig varmmacka eller toaster som ni andra kanske kallar det.
Jag blir alldeles lycklig av snön som täcker den annars leriga, blöta marken...
Som ett barn på julafton hoppar jag omkring och dansar och ler!

Godmorgon

ögonen har svårt att ta skärpa och ljuset känns plötsligt väldigt ljust. Det är morgon en helt vanlig morgon utan planer eller förväntningar. Nåja lite förväntningar har jag i alla fall, jag ska fixa både rummet och fotoalbumet som jag påbörjade igår. Det är väldigt mysigt och man blir glad av det. Även om limmet klibbar fast på fingrarna och fantasin torkar fast som upp drucken oboy...

En söt gäspande katt..  Min söta gäspande katt :)
En söt gäsande katt..
Min söta gäspande katt Missan!

Nostalgi

Dagen har rullat på som vanligt, dvs sett på tv , ätit godis, varit trött och gått i mjukiskläder. Ikväll ska jag äta lax och sen blir det Robinson med mamma som vanligt. Mamma kommer somna efter en kvart och jag får se ensam.. Inte så kul direkt.
Jag vill hitta på något, men just nu känns allt segt precis som ett gäng sardiner som försöker komma ut ur en ask men inser att öppningsgrejen är på fel sida... Har förövrigt blivit påmind om tokroliga citat och nostalgiska minnen... :)
Bild från när det var spelkväll hos Joel och Sara :)

Intensivadagar

Nu har det varit en intensiv vecka med ålandskryssning, intensiv umgänge med Kim och Nyårs firande och allt har varit jätte trevligt! Jag har inte skrivit här på länge men någon gång lär man ju skriva eller hur?
Igår och Idag har jag princip sovit, jag har varit helt slut och somnat för minsta lilla... Jag har dessutom fått en jättefinne på vänstra kinden av kanske för mycket godis och choklad, men det är ju JUL!
Nu ska jag äta lite pannbiff och se på " Min apa är min bebis " Med mamma ♥

RSS 2.0