Julefriden

Snart är julen slut, det känns bra! Jag har frossat, tagit ut granen, myst, sett på en miljon filmer, ridit ut i vinterlandskap, lekt med hundarna och tvångsgosat. Har också hunnit varit ut och roat mig som mammsen kaller det. Kajsa har åkt till Kumla och jag ska till Kim idag. Imorgon far vi till Borlänge där jag ska mellandagsshoppa för tredje gången på några dagar. Alltid lika trevligt och givande. Antar att jag ska kika på lite skor och så. Jag gillar skor :)

 

Jag funderar vad jag ska dra på mig till nyår, kanske det nya reafyndet, fast den kanske inte är tillräckligt festlig. Jag är splittrad så vi får se hur det blir, nu kom nya HM katalogen så jag ska kika!

 

 


Nu är det jul!

Ja nu är det faktiskt jul på riktigt, julgranen är inne (trots konstig doft), julklapparna är inslagna, sista avsnittet av julkalenderna och godisbordet är på plats. Det känns inte riktigt som jul än ändå, det är för lite stress. Man stressar in i julen varje år för allt ska vara perfekt på den där dan, dagen då man bara ska myyysa. Dock så blir det varje år, matlagning halva dagen, äta, se på kalle anka och sen ha någon slags paket utdelning och efter det diska. Det är kanske inte så mysigt och idylliskt som man ser på bilder men det är ändå det som är jul, i vilket fall för mig.

 

De bästa dagarna är ju dagarna efter jul, dagarna man väntar in det nya året på. De dagarna spenderas med att äta upp godisbordet, äta rester och se på film. Inget vettigt att göra och jag har inget behov av att göra något vettigare än att se på film och mysa. Bättre vore det om man umgicks med vänner, testade den där pepparkakskaffet på winarn och pratade strunt och lär tiden pasera utan måsten. Skratta och leka i snön med långa prommenader som leder till förfrysna näsor och kalla tår, dock får man ut så mycket av dem promenaderna, ventilera tankarna och känna efter.

 

Jag behöver en sån promenad, kom och gå med mig!

 


Dan före doppare dan ^^

äre så man säger? Aja det lät rätt i alla fall! I fredags vare julavslutning, jag sjöng i kyrkan det var läskigt men är nöjd sådär i efterhand :D Sen igår var Jag, Kim, Kajsa, Julia, Moa och Elina ( som förövrigt sjöng mycket vackert! ) på karaoke kväll vid 1 och ½. Det var också trevligt trots att jag var så trött. :)

 

Idag ska jag klä granen, duka upp vårt godisbord och slå in julklappar!


franskor

Igår anlände de franska eleverna hit till lilla Hedemora. De var väldigt glada och sprang runt och sa snow beautiful i alla fall vissa av dem. Tjejen som bor hos mig heter Arienne och är 13 år, jätte snäll och lite blyg. Igår var vi och kikade på tomtemarknaden på verket i Avesta. Det uppskattades, den pratade vi massor om skillnader i Sverige och frankrike. Vi åkte också spark.

 

Idag ska vi åka till Kupolen och shoppa julklappar och nyss försökte jag förklara varmvattensystemet i vårt hus på franska. Det gick inte så bra. Det var för svårt att säga på franska och för svåra ord för henne att förstå på engelska. Aja, hoppas hon fick dusha varmt åtminstonde. :)

 


Hej igen.

Imorgon är det andra advent :) Mysigt, julen närmar sig och snart är det lov. Tiden går så himla fort, kanske lite för fort. På något sett hinner jag ändå reflektera och tänka, kanske lite för mycket och kanske lite för mycket när det är försent. Jag hinner också tänka för mycket innan, innan när jag inte ska tänka men sen nästa stund så råkar orden komma ut osamanhängande och aningen tungvrickande från min mun.

hej igen!

På senaste tid har jag skrivit, inte här på bloggen alls faktiskt. Jag har skrivit i min dagbok, tankar, reflektioner, tacksamhet och beröm till mig själv och till de som är i min vardag. Kanske är inte min dagbok ett ställe att skriva dåliga saker längre. Nu skriver jag mest när jag är allmänt känslosam och pmsig. Kanske när jag gråter av rördhet och glädje. när jag känner mig ledsen utan anlednining och söker något slags svar från mig själv. Jag inbillar mig att jag ska få svar, kanske är inte det en inbillning men jag har inte nått några större framgångar inom ämnet än. Men nu vill jag skriva om något roligt!

 

Förra söndagen sjöng jag i två kyrkor, det var då första advent och det jag vill dela med mig av är att jag är stolt över mig själv som klarade av det. Jag tycker också att det gick bra för en gångs skull så det är en framgång och ett steg i rätt riktning. Det är så kul att sjunga i kyrkor, akustiken är fantastisk och på något sett är det roligt och helt annat mot att stå på en scen. Stämningen är mer fridfull och jag bli mer nervös.. :p

 

Nu har jag skrivit lite tankar, lite bekräftelse till mig själv. Framför allt så är min blogg uppdaterad så jag har något att läsa när jag går bakåt i arkivet :)


RSS 2.0