Godmorgon,nu far vi hemmåt

Mamma väckte mig i tid idag, vi skulle packa ihop det sista och frosta av frysen och så vidare. Just nu sitter jag och dricker kaffe och minns de två veckorna här, jag tänker också på vår roadtrip som tog plats för tre veckor sedan. Något jag igentligen borde tänka på är framtiden, vad ska jag göra, plugga, bli? och så vidare.. Jag kanske borde tänka först och främst på låtar till jobbet som tar fart på måndag. Men jag och Kajsa har redan gett en lång lista med förslag :)

 

Här kommer lite bilder som jag tog igår kväll när kvällssolen låg på fönstret! Jag blev nöjd med resultatet så nu kan jag gruva mig över att Kajsa ska övningsköra hem idag! Blir inte så mkt uppdatering idag.. ska åka bil halva och sen har jag nog lite att plocka upp..

 

 

 

 

 


Mika och Corinne Bailey Rae

Musik som jag blir glad av, jag vill dansa eller så blir jag bara varm innombords så här kommer lite av min feelgood musik :D

 

 

 


Regn och rusk..

Här i lillhärdal regnar det åter igen. Vädret har sett ut så de senaste dagarna och det är väl något jag måste acceptera. Imorgon bitti åker vi här ifrån och jag längtar att vara hemma och sova i sin egna säng. Jag längtar också efter finare väder! Vi får se hur vädret är i lilla Hedemora. Jag har också funderat på att skriva ett inlägg om mitt kära gosedjur John Jacob Obelius, han sover bervid mig och införskaffades under roadtrippen.

 

Lägger upp lite bilder från idag, hade tråkigt så jag tog lite svartvita bilder på min syster när hon satt vid datorn, hoppas ni gillar dem!

 

 

 

 

Vet att det är rörelse oskärpa på den andra bilden men jag gillar dne ändå :) Nu får ni ha en fin dag, jag ska kika på Tyra show, kankse skriver jag mer om det senare! :)

 

 


Top model 3

Jag vaknade för 20 minuter sedan, jag har dushat och slutligen hamnat här. Jag funderade på vad som skulle hända inom snar framtid. Tv nörd som jag är bestämde jag mig för att se på top model, säsong 3 som går i repris på kanal 3. Jag har sett säsongen förut men lika kul igen. Vissa minns man andra inte!

 

Hela gänget denna säsong, vissa hadr jag totalt glömt bort även om jag sett programmen säkert 4 gånger.. haha, vissa är helt enkelt mer minnesvärda :p

 

Eve, är den som sticker ut denna säsong. Hon vinner också för den delen, tycker jag kan avslöja det så himla gamla avsnitt så.


Nä nu ska jag sätta mig vid tv, äta frukost, dricka kaffe och njuta av den sista dagen här i stugan, senare kommer jag inte ha tid att sitta vid tv för jag ska sommarjobba som musiker i två veckor åt komunen :)




We Are Marshall

Ikväll blev planerna att se på film, ikväll blev det filmen We are Marshall som gick på kanal 6 och började klockan 21.00 om jag inte minns helt fel.


 

Huvudcoachen, en lustig filur som brinner för fotbollen. Bra skådesspelar insatser!


Filmen handlar om Marshall's fotbollslag, såklart amerikansk fotboll då.. Deras lag kraschar i en hemst flyg olycka och alla utom 3 spelare omkommer. Deras mest hängivna fans, föräldrar och barn dör. Olyckan sätter spår i hela staden och fotbollen dör ut. De tre spelarna som klarade sig känner att de inte kan låta det hända och ser till av endast viljekraft att de får spela igen. Två coacher anställs och rekryteringen börjar ta fart. dock får endast 3 års elever spela vilket de märker snabbt att det blir svårt.

Med personligt besök till styrelsen får de igenom sitt undantag som gör att även 1 års elever får spela, något som aldrig hänt förut. Nu har de ett lag som är yngre, mycket oerfaret, svagt och mycket att leva upp till. Den första matchen blir de mosade men den andra vinner dem av rent mod och vilja. 20 år senare har de förlorat mer än alla andra lag men det har bevarat fotbollen i staden. Nu vinner Marshall många ligor och spelar bra!

 

 

De två coacherna är fullt fokuserade på matchen, ska de vinna?

 

 

När de vinner hemmamatchen! :)

 

Denna film är baserad på en sann händelse. Jag tyckte filmen var bra, inget snack om den saken. Jag tyckte det inte var några direkta stjärn insatser bland skådespelarna. Det skulle möjligtvis vara coachen som jag skrattar till då och då. Han är en säregen person om man ska säga så. Filmen får en 3/5 eftersom jag inte blev så imponerad. Är man mer insatt i fotboll så gillar man nog den mer, men filmen känns som en klassiker som man kan se igen utan problem! :)


Kom och ta mig långt härifrån,

 

 

Eftersom dagarna här i lillhärdal är tomma på aktiviteter så får man finna saker själv att göra, i detta fall blev det att fota, leka modell och ta bilder. Här är tema " lite läskigt.. " vet inte om det lyckades. Jag gillar i alla fall översta bilden på mig, mitt smink rann ner i ögat eftersom det regna så jag började gråta eftersom det sved!

 

Nu ska jag fundera på blogg design och läsa lite andra bloggar. Jag ska också fundera ut en aktivitet för ikväll, och vet ni vad? det spöregnar ute :)


Ugly Betty - Det sista avsnittet

I tisdags visades det sista avsnittet av Ugly Betty som trevligt nog är en utav de serier jag följer. Visst är det lite ledsamt hur allt slutade, ville ju veta mer! Bör nog inte skriva hur det slutade men som i många serier så löste sig allt på bästa sett. Kan ju avslöja att Betty flyttat till London för att göra karriär, Justin har kommit ut ur garderoben, Wilhelmina har fått Mode och Hilda flyttar med sin familj till Manhattan!

 

Jag tänkte i alla fall ta med er på en resa i Bettys värld, hur såg hon ut i början och hur ser hon ut idag?


Betty vid första dagen på jobbet i sin erkända poncho

 

det går ju frammåt! Än passar hon dock inte in på Mode :p

 

Och på hildas bröllop var hon jätte vacker! Ingen tandstäldning och jättevacker klänning!


Visst är hon vacker nu! Visst detta kanske inte var så intressant för er som inte har sett på Ugly Betty men eftersom jag tycker det är kul, det är min blogg och jag delar med mig av mina intressen och det jag gör på dagarna, så får ni stå ut! Nu ska jag i alla fall dricka upp kaffet och invänta stormen. Nädå bara åska och regn.. :)

 

 


Fotning i lilla byn

Kvällen bestod av att först sjunga lite med Kajsa och även gamla sångläxor. Såklart favoriterna som man alltid gillat eller lärt sig gilla! Efter det bestämde vi oss för att försöka ta lite snygga bilder på varandra. Jag insåg att jag var dålig på att bli bra på bild åter igen ( när ska jag lära mig? ) insåg också som vanligt att Kajsa är otroligt snygg ( borde jag ha lärt mig ) ...

 

Tänkte lägga in lite bilder nu och sen kika lite på hm, eftersom jag är fruktansvärt shoppingsugen men intalar mig själv att inte köpa något eftersom stockholm är på inväntan! Kul att kunna shoppa då liksom. har nog råd med både och men har ingen klädbrist och försöker spara :)

 

 

 

 

 

 

Nädu nu ska mammsen kika på facebook och jag ska vänta en stund på det, sen ska jag kika på hm. Är i alla fall nöjd med bilderna, natti natt ♥


Godmorgon, film och blå morgonrock!

Håret står åt alla håll ungefär som en lövhög där löven liksom spridit ut sig lite. Jag har på mig min blåa, lite för korta morgonrock och har precis sett klart på filmen " Flickvänner från förr". det är en ganska rolig film som handlar om en kille som är en riktig player, han har blivit upplärd av sin låtsas pappa och följer hans regler till punkt och pricka. Alla "relationer" han har förljer han bara reglerna och aldrig sina känslor. Några flickvänner hemsöker honom i form av spöken och lär honom ett och annat om hur han bettet sig.

 

Killen förstår att han kommer förlora den tjej som någonsin betytt något för honom om han inte bryter mönstret. Ingen kommer komma på hans begravning och hans brors bröllop kommer avslås!

 

Jenny och Connor när han förstör sin brors bröllopstårta!

 

När connor ser sin begravning och inser att han inte vill leva som han gör!

 

Om man nu ska sätta betyg på filen så får det nog bli en 4/5 eftersom jag skrattade otroligt många gånger, lite min humor helt enkelt! En film man lätt ska passa på att se när man inte har något att göra. Man får ge filmen en chans, jag trodde den skulle vara asdålig men det är den inte! Nu ska jag återgå till morgonen och diska ur min filtallrik och lösa lite korsord.

 


Godmorgon, trötter och crusingminnen

Jag vaknade för cirka 10 minuter sedan och kände mig tung i huvudet, denhär jäkla förkylingen borde inte få finnas! Jag planerar dagen och ska snart dricka kaffe. När jag "planerar dagen" så har jag kommit fram till att se på Ugly Betty på kanal 5 ikväll, undvika flugfiske och äta glass! Jag blir nästan rörd eftersom mina planer är så bra, viktiga och genomförbara framför allt!

 

Nu ska jag gå ut, dricka kaffe och lösa korsord. Bara några få ord kvar innan jag har löst det! Först blir det dock lite bilder från crusingen som genomförs varje år här i Lillhärdalen :)

 

 

 

 

 

Det var de bilder jag orkade lägga upp, äkliga volvoraggare som burnar.. ush hatar dem, föresten kanske det inte är en volvo ens.. sen  lite annat kul runt omkring, nu får ni ha en fin dag!


En dag i regn och rusk

Sitter här i stugan i lilla lillhärdal, ja byn är verkligen liten och det finns inte mycket att göra, men jag klagar inte! Jag passar på att se på tv, gosa med vovvarna, mysa med mamma och äta, äta på tok för mycket hela tiden. Men vad gör det? Typ ingenting :)

 

 

Idag kommer mannen, myten, legenden hit! Min söta syster Kajsa som jag har saknat.. Jag hoppas att hon har saknat mig med för den delen. Jag planerar en kväll med läsning i engelska tidningar so kajsa köpt på pressbyrån och lite internet fönster shopping! Kommer nog bli mysigt, vi ska dessuto gå på en prommenad i regnet ikväll och på menyn står lasagne. Visst finns potentialet att det ska bli en fin kväll?


Å så var jordgubbarna slut!

Såklart är de inte slut på riktigt men det blev en liten snopen historia om min pappa och en liter jordgubbar! Som ni kanske vet eller borde veta och i värsta fall lär er nu så älskar jag jordgubbar. Jordgubbar på alla sätt och vis, med choklad, glass, grädde kanske mjölk eller bara som de är! Jordgubbar är helt enkelt underbart! I alla fall så hade vi köpt hem jordgubbar till efterrätt eller fika. Jag åt först jordgubbar och glass och mamma åt några med. Sen frågade vi pappa om han ville ha, det ville han inte så jag åt upp resten med mjölk vilket var super gott!
När pappa sen kom hem efter en biltur skulle han äta jordgubbar och glass, då var de slut. Jag trodde han inte ville ha några alls medan han menade att han inte ville ha just då.. haha stackars pappi!
Den här historien tyckte jag var lite rolig men säkert inte för någon annan, men det får ni stå ut med! :D

Vår fantastiska roadtrip

Eftersom jag har all tid i världen här i stugan i lilla härjedalen så tänkte jag passa på att blogga och informera omvärlden om vad jag har gjort och så. Denna gång ska jag berätta om resan jag gjorde med Jocke, Sara och Kajsa. Vi åkte till Rullsand ( Gävle ) , Linköping, Kolmården, Öland ( Byxelkrok, där Kim och hennes familj campade tror de hette Tokenäs camping?? ) och tillsist åkte vi till Västerås.

 

Har igentligen inte så mycket ork att skriva om allt vi gjort men vi har skrattat, sovit i bil, sovit i tält, ätit mat, dött av värme, badat, shoppat, spontan klippt oss osv! Nu kommer lite bilder från resan :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


En dag med Bella för ett tag sedan,

Jag har inte bloggat på ett tag men under den tiden har jag gjort saker som jag vill dela med mig av. Jag tänkte börja med att berätta om en solig helg med Bella. Det var jättefint väder, solen sken, vindarna var ljumna och allt var väldigt roligt och avslappnande. Vi badade, solade, åt god mat och skrattade!

Vi föröskte se Låt det rätte komma in som visade sig vara konstig, allt detta har jag nog skrivit om tidigare men just idag tänkte jag lägga upp lite bilder från de två dagarna :)

 

 

 

 

Ja, det var allt för de dagarna, som sagt fina dagar i solen med en fin bella och svalkande vatten!

 

 


Alkohol, något som berör alla!

Det finns nog ingen i denna värld som inte kommer i kontakt med alkohol på något sett. Kanske är en i familjen alkoholist, kanske dricker du själv, kanske ser du dina föräldrar dricka eller sin kompis däcka i ett dike. På något sett berör det dig, kanske inte så starkt. Men visst väcker ämnet känslor hos folk. Det kan väcka glädje och minnen men också förakt och skam.

 

Jag tänkte skriva lite vad jag tycker om detta och även vad för känslor som väcks innom mig när man pratar om alkohol. Att jag fick upp tanken för att skriva om detta är för idag på jobbet pratade vi om alkohol och de tyckte det var konstigt att jag inte drack för det var ju de roligaste och bästa som fanns.

 

Jag kan säga att jag dricker inte för att jag tycker att det är dumt eller något man inte borde göra, tvärt om jag har inget emot det. Man kan ju säkert ha jätte kul med alkohol. Jag dricker inte för tillfället för att vid många tillfällen kan jag tycka att människor blir obehagliga och jag kan tycka det är otäckt när folk dricker. Vissa gör dumma saker, diskutioner blir till bråk och hjärncellerna försvinner en och en ju mer de dricker. Jag kan bli så arg på personer när de dricker till exempel min pappa. Han dricker inte ofta alls men när han gör det så dricker han för mycket. Jag vill inte veta av honom och han är ett exempel på obehag. Vissa som jag känner gör sig bara dumma och beter sig som a por innan alkoholen kommit i kroppen ens. Blir det okej att bete sig hur som helst för att man dricker? Absolut inte, i min mening i alla fall!

 

En annan anledning är för att jag har svårt att tappa kontrollen och dricker jag så är jag rädd att jag kommer göra saker jag ångrar. Jag är helt hundra på att jag kommer dricka säkert någon gång inom snar framtid då jag blir äldre och äldre och kommer då komma i kontakt med det mer. Jag vet också att jag säkert kommer bli för full och kommer ångra de beslut jag gjort men så får det vara. Jag har igentligen inte emot bilden av mig som dricker bara den grejen att man någon gång måste testa och jag vet att mistag kommer begås.

 

Det sista jag vill säga är nog i alla fall att jag inte är stolt över att inte ha druckit det är inget jag skäms över heller. Jag har aldrig varit lockad och tycker det är kul att stå emot när kompisar pressar en. då blir jag envisare. Så det var allt jag ville skriva, Karin den fina och rena som varken har druckit eller legat runt..

 

Ha en fin dag så skriver jag imorgon, hoppas ni orkade läsa!


Lunchrast bloggning som bara den,

Istället för att varje gång jag skriver skriva på morgonen har det nu blivit en ny vana att skriva på lunchen, faktiskt på själva lunchrasten då jag inte har något att göra förutom att äta vilket inte tar en timme. Jag erkänner, jag äter faktiskt inte så långsamt! Jag spenderar nu lunchrasten till att ta det lungt och typ låtsas att jag tjänar pengar. Det känns som om sveriges it chefer har tagit semester tills slutet av augusti för tillfället. Det här är något som påverkar min säljning och jag har inte fått iväg någon rapport än, inte idag i alla fall!

Till lunch kan jag berätta att jag åt, hör och häpna!!! En baguet, vilket är fruktansvärt gott och jag älskar det vita mjölet som sätter sig som en brödlimpa på magen. Det är något jag tycker är fruktansvärt smickrande. Ingen platt mage här inte utan limpmage! Annars gillar jag badrings modellen på magar, det är något jag också satsar på. Jag vill kombinera lovehandels och limpmage till en union så det på så sett blir en badring. Mycket praktiskt när man ska flyta vilket kan vara trevligt när man badar. Jag känner att detta kanske är smartare än att satsa på att bli en köttbulel under sommaren. Jag är för blek för det och jag får inte i mig tillräckligt mycket mat! Men däremot en badringsmage ska jag nog fixa. En transparent sådan!

Så nu tycker jag att vi skippar de här platta magen idialet och inför limpmage och magar i form av en badring! Praktiskt och man behöver inte vara rädd för att sjunka! :) Nu ska jag återgå till mitt och försöka få en nypa luft innan lunchen är över!

Helgen

Denna helg har spenderats med Bella, på lördag efter lunch så mötte jag upp henne vid Matsbobadet. Vattnet var ljummet, solen sken med sköna vindar som blev till vid de mest passande tidpunkterna. För första gången tyckte jag att det var riktigt skönt att sola. Ligga där på den varma halvblöta handduken och sola. Det är något som jag tänker göra oftare i framtiden så det så!

Efter badandet så åkte vi hem till Bella och satt igång grillen och efter att vi ätit blev det jordgubbar och grädde,glass, chokladsås och maränger. Mumsfilibabba! Efter på tok för mätta magar och lite fotbóllstittande blev det dagas att se på film, vi såg låt den rätte komma in. En svensk ganska konstig film om en vampyrflicka. Jag tycket den var helt okej men jag råkade somna ifrån filmen... PÅ morgonen där efter såg vi i alla fall klart på den.

På söndag morgon åkte vi till matsbo igen och efter lite bad, sol, mat och sommarsport kom Kajsa och hälsade på. Dagen följde med lite sälskapsspel och kubb. En jätte skön helg helt enkelt då jag lärt mig uppskatta att sola och dessutom fått koppla av totalt och följa lugnet.

Nu sitter jag på jobbet och är fruktansvärt mätt! Jag är helt slut faktiskt har tryckt i mig pasta och morotskaka till bristningsgränsen var nådd. Lite jobbigt just nu faktiskt! Nejdu nu ska jag väll fortsätta ringa och sälja it rapporten även om alla är på semester just nu!

Just det, bilder från helgen kommer idag om jag orkar och hinner eller vid nästa pust av ork! :D


Klara färdiga gå

Idag  så är det otroligt varmt och riktigt fint väder ute, min söta hund klara hade en fantastisk lösning på detta och gjorde som så att hon grävde en grop i rabbatten intill altanen och la sig i den, man kunde inte annat än le när man såg henne!

 

 

Haha, hon ser ut som hon tror att ho gjort något fel eller liknande! :) Idag ska jag i alla fall träffa Bella, vi ska bada, mysa och se på film och ha det allmänt trevligt! Jag tror att det kommer bli asbra!


Vad gör man när man älskar skor?

Nu kommer ett till meningslöst inlägg för att bota min shopping abstinens! Denna gång blev det ett par skor jag har hittat på La Redoute för 299 kr, :)

 

 

Nu ska jag dusha och sen hoppa i säng för jag är typ utarbetad efter en veckas jobb! Kan dessutom meddela att jag tjänade 1600 kr i måndags och blev utsedd till veckans säljare, jag fick allas röster! Det är nämligen så att man har ett omvänt öråd :) Då vann jag en gratis lunch ute, sen vann jag också lottningen av trisslott ( mutning för att alla på utellus skulle skriva ett blogginlägg ) så dagen har varit bra!

 

Nu laddar jag om till nästa vecka, först ska jag träffa Bella imorgon och så kan jag på en gång medela att man inte ska gå emellan en fiskmås och hennes ungar. Då anfaller dem och ja, det är INTE kul!!


Jag vill ha!


RSS 2.0